ZAŠTO OVAKAV MUZEJ?

MISLIM DA JE ZA SVE OVO ZASLUŽAN SPASO SEKULIĆ KOGA UPOZNAH JEDNOM DAVNO NA SVOM BLOGU ZABORAVLJENI ZVUCI. SVAKO BI TREBALO DA IMA PRIJATELJA I POZNANIKA KAKAV JE SPASO SEKULIĆ. ČOVEK IZVRSNE MEMORIJE, ČOVEK KOJI SE DRUŽIO SA DVE DIVNE PEVAČICE KOJE PRIPADAJU NAŠOJ KULTURNOJ BAŠTINI I NA KRAJU ČOVEK KOJI ŽELI TO SVE DA PODELI SA NAMA.

Elem uzeh jednog letnjeg dana njegovu veliku kolekciju iskopiranih novinskih članaka o SOfki Nikolić i reših da se proširim na ceo sajt koji bi bio neka vrsta muzeja posvećenog ovoj pevačici. TO je bilo lako uz ovaj veliki materijal i pomalo sa interneta. Kažem pomalo, jer se informacije s ainterneta kreću samo u domenu rekla-kazala. Veoma, veoma šture i neprecizne informacije o ovoj našoj sevdah divi. Kad kažem našj mislim an sve narode i narodnosti bivše JUGOSLAVIJE, ona je ćerka svih naroda jer je bila vidjena svuda i u svako vreme. Njena pozicija u našoj muzičkoj baštini je veoma visoka i vredna. No mi kao svi anrodi Balkana nismo se lepo poneli prema njoj, kao i prema mnogim drugim pevačima i umetnicima, i red je bar neko to da uradi a to je ovaj blog, SPASO SEKULIĆ i naravno vi ako ne budete tako sebični kao do sada i samo da ćutite i skidate materijal. Pošaljite i vi neki materijal čisto da se zahvalite nesebičnom Spasi i ovom blogu i meni. TO je vaša dužnost!

Naša dužnost će biti da održimo visok nivo ovog virtuelnog muzeja kakav nema ni njena Bijeljina. Trudićemo se i dalje da nalazimo nova i nova dokumenta o njoj pa makar bila i izmišljena. Pesme imamo ali vrlo malo jer na pojedinim blogovima traže da se ulogujemo da bi čuli njeni glas. Kažem to je nemoralno jer to nije pravi način da se odužimo samoj heroini ovog bloga.

HVALA SVIMA UNAPRED!

HVALA SPASO!

2 comments:

 1. ZELIM DA DODAM PAR RECI.OVO JE SADA VEC BOGAT I LEP MUZEJ ..HVALA AKTIVISTI ZA VOLJU I STARANJE I NJEGOV DEO POSLA U SVEMU OVOME..JA ZELIM RECI TO DA ONI KOJI POSECUJU OVAJ MUZEJ NOVI NA OVOM SAJTU NEKA NE ZABORAVE DA ODU I NA ''ZABORAVLJENE ZVUKE'' GDE IMA SKORO STOTINU KOMENTARA I PRILOGA .. OSOBNO SAM I SAM DAVAO DOSTA PODATAKA I USPOMENA OSOBNIH SA SOFKOM.. TO JE ISTO DEO NJENOG LIKA I OSTAVSTINE.. TU CETE NACE MNOGE ZAPISANE STVARI KOJE NISU RADILI FELJTONISTI VEC LJUBAV I SVEDOCISOFKE I NJENOG VREMENA .. HVALA SVIMA KOJI SU SRCEM SA NAMA I SOFKOM NIKOLIC.
  SPASO SEKULIC

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lepo si me podsetio da sve te tvoje priče iz starine lepo preselim ovde na blog kao priče koje nam priča SPASO SEKULIĆ. ODLIČNA IDEJA!

   Delete